Повернутись в Україну та піти в ТЦК: нова вимога для 17-річних юнаків – деталі

Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, УНІАН

Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік, каже речник Міноборони.

Українські юнаки, яким виповнилось 17 років та які перебувають за кордоном, мають повернутися до України та стати на військовий облік в ТЦК або СП. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону «Єдині новини».

"Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік. Така вимога є. І вона стосується і тих, хто знаходиться за кордоном. Якщо ці люди будуть зберігати громадянство України і пов’язують своє майбутнє з нашою країною, то, вочевидь, це варто зробити", - пояснив Лазуткін.

Він також відповів на питання, чи можуть такі українці стати на військовий облік дистанційно - через мобільний додаток "Резерв+". Зокрема, речник Міноборони зазначив, що у вказаному додатку цього зробити не можна.

"Стати на облік треба в ТЦК і СП", - наголосив Лазуткін.

Закон про мобілізацію / інфографіка: Главред

Хто такий Дмитро Лазуткін?

Дмитро Лазуткін (18 листопада 1978, Київ) — український поет, журналіст, телевізійний продюсер, спортивний коментатор. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2024). З 2023 року проходить військову службу у складі 47 ОМБр «Маґура» ЗС України. З 10 квітня 2024 є речником Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, депутати ВР хочуть внести правки до закону, згідно з яким призовний вік у межах загальної військової мобілізації в Україні знижено з 27 до 25 років.

Крім того, у Раді виступили з пропозицією дати бізнесу можливість бронювати співробітників від мобілізації за щомісячний грошовий внесок у районі 20 тисяч грн за кожного.

В той же час, речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін конкретно і чітко пояснив, що очікує на "обмежено придатних" після набуття чинності нового закону.

Читайте також:

Новини заразКонтакти