"Верещав їхньою мовою": Мережа вибухнула через пост колишнього пресофіцера про страченого військового

Васіліса Мазурчук оскандалилась через пост про страченого українського військового / Коллаж фото facebook/Васіліса Мазурчук

Васіліса Мазурчук додала, що російських окупантів навіть не слід просити про те, щоб вони не знущались над полоненими українцями.

У Мережі з'явилось моторошне та болюче відео, на якому видно момент страти живого українського військового окупантами - йому відрізали голову. Однак колишній пресофіцер "Полку Дніпро-1" та "Добровольчого батальйону "Донбас" Васіліса Мазурчук оскандалилась через свій пост про "негідну" смерть військового.

Вона написала, що військовому не слід було "верещати їхньою мовою".

"Смерть та страта жахливі завжди. Але ж правда, краще як Воллес у «Хороброму серці» - нескореним. Ніж верещати їхньою мовою - «нєнада, больна». Помираючи, завжди краще зберегти гідність. Бо на війні, уникнути загибелі інколи дуже важко", - написала Васіліса Мазурчук.

Вона додала, що російських окупантів навіть не слід просити про те, щоб вони не знущались над полоненими українцями.

"Господи. Та зрозумійте вже, що просити у людини, чи у нашому випадку - нелюда - не вбивати вас, щоб не було боляче - не діє. Ну вони зроблять навпаки завжди. Для чого ви це обговорюєте, якщо самі знаєте?! Вони не підуть на зустріч. Вони не полегшать смерть. Вони не зроблять легше!!! Вони - зло. Вони не допоможуть померти без болю", - додала Мазурчук.

Васіліса Мазурчук оскандалилась через пост про страченого українського військового / скріншот

Мережа одразу вибухнула гнівними коментарями. Користувачі соцмережі закликали жінку "показати приклад, як помирати гідно".

Реакція на пост Василіси Мазурчук про страченого українського військового скріншот
Реакція на пост Василіси Мазурчук про страченого українського військового скріншот
Реакція на пост Василіси Мазурчук про страченого українського військового скріншот

Згодом Мазурчук відреагувала на хейт в її бік. Жінка не вибачилась, не пояснила свої слова, а просто опублікувала скріншоти з коментарями та написала "Українці". Пізніше вона видалила цей пост.

Васіліса Мазурчук оскандалилась через пост про страченого українського військового / скріншот

Хто така Васіліса Мазурчук

Як зазначає сама Васіліса Мазурчук на своїй сторінці у Facebook, вона працювала у пресслужбі Дніпровської обласної ради. Згодом вона стала пресофіцером "Добровольчого батальйону "Донбас" та "Полку Дніпро-1". До того ж вона була помічником-консультантом народного депутата. Нині Мазурчук називає себе PR-ницей та письменницею.

Страта українського військового

Відео з'явилося 11 квітня в російських провоєнних пабліках у соцмережах. На кадрах можна побачити, як люди у військовій формі з білими стрічками (знак, який використовують окупанти для ідентифікації своїх військ в Україні) обезголовлюють живу людину. Обличчя людей закриті масками.

На формі людини, яку страчують, видно жовту стрічку (її, як правило, використовують Збройні Сили України). Відео знято на фоні зеленої трави і листя, що може свідчити про те, що воно могло бути записано в минулому році.

Після появи цього відео в соцмережах глава Офісу президента Андрій Єрмак написав у Telegram: "За все буде відповідь і відповідальність". При цьому він не уточнив привід, у зв'язку з яким був написаний допис. Ймовірно, він може бути відповіддю на появу відео про вбивство.

Інші новини:

Новини заразКонтакти