У МОЗ розповіли, коли в Україні чекати вакцину від COVID-19

У МОЗ розповів, коли в Україні з'явиться вакцина від коронавірусу / Reuters

Україна готова взяти участь у клінічних дослідженнях вакцини від коронавірусу.

Заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів про перспективи появи в Україні вакцини від коронавірусу.

Як підкреслив він в ефірі Свободи слова на телеканалі Україна 24, в Україні появу вакцини від COVID-19 варто чекати не раніше весни 2021 року.

"Коли ми говоримо про вакцину проти COVID-19, ми знаємо, що проводиться 155 досліджень, 7 вийшло на третю або другу стадію. Ми чекаємо її якомога швидше, але розуміємо, що серійне виробництво і масове надходження відбудеться не раніше весни 2021", - зазначив Ляшко.

Заступник глави МОЗ пояснив, що Україна готова приєднатися до роботи в частині проведення клінічних випробувань вакцини від коронавірусу.

Читати такожСтепанов розповів, чи будуть вакцину від коронавірусу роздавати безкоштовно

"Вакцина, якщо з'явиться, всі виробники заявляють, що готові віддати формули і випустити її рівномірно на території інших країн", – додав Ляшко.

Раніше відомий імунолог, доктор медичних наук, професор Віра Казмірчук розповіла про те, що сироватка крові, узята у однієї тисячі донорів, вже має специфічні антитіла до різних ГРВІ.

За її словами, коронавірусні інфекції, що викликають пандемії, мутують кілька разів на рік, тому немає ніякого сенсу створювати вакцини.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти