У ЗСУ пов'язали санкції проти кума Путіна із загостренням на Донбасі

Бойове зіткнення в зоні ООС на Донбасі / Reuters

Руслан Хомчак прокоментував загострення і нові ворожі обстріли в зоні ООС.

Головнокомандувач збройними силами України генерал-полковник Руслан Хомчак прокоментував загострення ситуації на Донбасі.

За його словами, збройні формування Російської Федерації та її найманці здійснюють провокаційні обстріли напередодні засідань Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях з метою дискредитації Об'єднаних сил, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ в Facebook.

"Обстріли з боку противника наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть на тимчасово окупованих територіях спостерігаються, як правило, напередодні засідань ТКГ, після засідань Ради національної безпеки і оборони України Про прийняття санкцій за сприяння тероризму», - зазначив Хомчак.

За його словами «основна мета провокацій з боку окупантів спрямована на створення ілюзії обстрілів Збройними силами України населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння, дискредитації сил ООС».

Відзначається, що ситуація на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил в цілому стабільна і контрольована. На ділянках розведення сил і засобів режим тиші дотримується.

"Підрозділи Об'єднаних сил завжди готові до відкриття вогню у відповідь, якщо є загроза їхньому життю, здоров'ю і для стримування противника від ведення активних дій. Будь - які звинувачення Збройних Сил України в недотриманні ними режиму всеосяжного припинення вогню не мають жодних підстав», - додали в Генштабі.

Читати такожУ "ДНР" заговорили про підготовку наступу після вибуху авто з ватажком бойовиків

Ситуація в зоні ООС на Донбасі:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти