У ЗСУ оцінили загрозу нападу РФ і назвали небезпечні напрямки

/ Facebook/MinistryofDefence.UA

Сергій Дроздов оцінив наміри путінської Росії захопити Україну.

Російська Федерація не піде в широкомасштабний наступ, тому що Україна співпрацює з іншими країнами, заявив командувач Повітряними силами Збройних сил України Сергій Дроздов.

Як заявив він в ході форуму ефективна промисловість для обороноздатності, Повітряні сили готуються до всіх можливих дій агресора на сході України, передає НВ.

«У нас є не тільки авіація, але потужні ракетні війська, які також стоять на сторожі повітряного простору. Є радіолокаційна техніка, яка завчасно виявляє і дає спостереження», — заявив Дроздов.

Командувач додав, що також сподівається на співпрацю з колегами, які допомагають розширювати кругозір і бачити, звідки ще можна очікувати загрозу.

"Ну а яким чином буде застосовуватися [авіація]... безумовно, якщо локальний конфлікт - це розглядаємо чисто Донецький регіон, можливо, підключення Кримського регіону. А якщо широкомасштабно - я думаю, що на це зараз розраховувати не можна, тому що наші партнери разом з нами не дадуть агресору проявити свої амбітні претензії до України і почати широкомасштабну агресію. Я думаю, що всі ті наміри путінської держави захопити Україну і поставити нас на коліна — це все поки наміри. Реалізація неможлива, поки ми у співпраці з іншими країнами", - сказав Дроздов.

Нагадаємо, 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили " попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.

ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.

Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець покинув кордони "територіального моря" РФ.

Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", так як британська сторона ніяких атак не зафіксувала.

Новини заразКонтакти