В Україні відтермінували запровадження касових апаратів для ФОПів

Запровадження касових апаратів для ФОПів відтермінували до 1 січня 2022-го / Фото pixabay.com

З 1 січня закон повністю набув чинності.

З 1 січня 2021 року в Україні повністю набув чинності закон, згідно з яким відтерміновується запровадження касових апаратів для ФОПів до 1 січня 2022-го.

Законопроект № 4439-д, ініціатором якого став президент України Володимир Зеленський, 1 грудня підтримали 319 депутатів. Документ був опублікований у виданні Голос України 9 грудня, а наступного дня частково набув чинності.

Цей закон відтерминував до 1 січня 2022 року обов'язкове застосування РРО (реєстратор розрахункових операцій, - ред.) / ПРРО (програмний реєстратор розрахункових операцій, - ред.) для ФОПів, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп.

Документ прив'язує граничні обсяги доходів різних груп ФОПів до розмірів мінімальної зарплати (МЗ), встановленої на початок року:

Так званого кешбеку не буде. Виключаються норми про компенсацію покупцям (споживачам) за скаргами про порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми штрафних санкцій, застосованих до бізнесу.

Скасували і штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів у РРО (ПРРО)

До 1 січня 2022 року продовжили застосування знижених розмірів фінсанкцій за порушення бізнесом окремих вимог закону про використання РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій.

Читати такожВитрати, штрафи і проблеми: як виживатимуть ФОПи після нового закону

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти