В Івано-Франківській області спалахнула пожежа на ТЕС: всі подробиці

В Івано-Франківській області сталася пожежа на ТЕС

До гасіння пожежі залучено 57 осіб та 17 одиниць техніки ДСНС. За попередньою інформацією, постраждалих в результаті події немає.

В Івано-Франківській області на Бруштинській ТЕС ввечері 18 серпня сталася пожежа - спалахнув маслобак в котлотурбінному цеху станції. Причини загоряння встановлюються, повідомляє пресцентр управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Інформація щодо загоряння маслобаку в котлотурбінному цеху блоку № 3 Бурштинської ТЕС надійшла до ДСНС о 16:51. На місце пожежі виїхали чергові розрахунки з міст Рогатин та Галич.

За попередніми даними, пожежа в турбіні №3 сталася на позначці 9,6 метра. Загорівся маслобак об'ємом 45 кубічних метрів. У результаті загоряння була пошкоджена система пожежогасіння.

До гасіння пожежі залучено 57 осіб та 17 одиниць техніки ДСНС. За попередньою інформацією, постраждалих у результаті події немає. Причини загоряння встановлюються.

Пізніше стало відомо, що енергетики Бурштинської ТЕС локалізували загоряння на території станції, постраждалих немає, інцидент не вплинув на енергопостачання споживачів, передає пресслужба станції.

"18 серпня о 16:50 енергетики Бурштинської ТЕС відключили від мережі енергоблок №3 через пожежу маслобаку на позначці 9.6.Постраждалих немає. Відключення енергоблоку не вплинуло на електропостачання Бурштинського енергоострову", - повідомили в компанії.

О 19: 23 пожежу в котлотурбінному цеху блоку № 3 ДТЕК «Бурштинська ТЕС» було ліквідовано.

Бурштинська ТЕС розташована біля міста Бурштин в Івано-Франківській області. Встановлена потужність - 2334 МВт, складається із 12 енергоблоків потужністю 200 МВт кожен.

Раніше Главред писав про те, що з кожним роком світ терпить все більше лих.

У зв'язку з цим, МВС планує створити в Україні Центр протидії природним стихійним лихам, заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 16 серпня під час зустрічі українських рятувальників, які гасили лісові пожежі в Греції.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти