У Чернігові скандал з депутатом-забудовником Тарасовцем

Власник чернігівської компанії «Основа Буд-7» Юрій Тарасовець заробив мільйони доларів, будуючи у місті житло. Але цього року він склав мандат депутата Чернігівської міськради, що полегшить йому виїзд з країни.

Причини для втечі полягають у тому, що майже всі об’єкти, які будувала його компанія, або не завершені, або незаконні, або проблемні, пише видання «Телеграф».

Чернігівці інвестували в новобудови Тарасовця, які мали б бути здані ще до початку повномасштабного вторгнення, але залишились ні з чим. Тарасовець, за свідченням учасників ринку, зараз намагається терміново розпродати частину своїх активів.

Так, висотка ЖК КиївSky у центрі міста, яку забудовник «Основа-Буд-7» позиціонував як житло преміум-класу, вже збудована. Але власники квартир заселитись не можуть, тому що компанія Тарасовця не провела електрику. При цьому за квартири у цьому будинку люди сплатили близько 5,6 млн доларів. Зараз будинок стоїть порожнім.

У ЖК «Олександрівський» людям вже продали квартири у будинках, яких взагалі не існуватиме. Це великий житловий комплекс, де мало б бути збудовано близько 120 тис. кв метрів житла. Частково деякі будинки були зведені ще до повномасштабного вторгнення, але були пошкоджені ударами російської артилерії. Забудовник перерахував втрати: тепер вартість квартир сягнула рівня як за новий дім. І тут також «Основа Буд-7» вимагає доплати.

Решта будинків, за які люди заплатили у цьому ЖК, взагалі ніколи не зможуть бути збудовані, бо там знаходиться міський водозабір.

А за вже придбане і здане житло у мікрорайоні Масани на вулиці Незалежності компанія Тарасовця змусила людей доплачувати ще додатково по 200-230 тисяч гривень.

«Бізнес Юрія Тарасовця був збудований за принципом будівельної піраміди. У схему залучений місцевий банк – Полікомбанк, який належить батькові Юрія Тарасовця Миколі Тарасовцю… Коли все більше коштів почало надходити від людей-інвесторів, сім’я Тарасовців почала максимально скуповувати об’єкти по місту», - зазначає видання. Ситуація може ускладнитись тим, що Полікомбанк отримав письмові застереження від Нацбанку і може бути виведений з ринку.

Якщо люди зараз зреагують, то мають шанс залишитись хоча б з грошима. Суд навіть може нарахувати пеню по договорах. У «Основи Буд-7» та інших компаній Тарасовця поки ще є активи. У разі втечі Тарасовця за кордон, люди залишаться ні з чим, підсумовує видання.

Новини заразКонтакти