Звільнена після звернення журналістів Гуменюк отримала нову посаду в ОК "Південь": деталі

Гуменюк розповіла, яку посаду зараз обіймає і що входить до її повноважень./ колаж: Главред, фото: Facebook Наталія Гуменюк, Генеральний штаб ЗСУ

Гуменюк розповіла, яку посаду зараз обіймає і що входить до її повноважень.

Колишня начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк отримала нову посаду після звільнення з ОК "Південь".

У середу, 5 квітня, вона розповіла у коментарі Детектору медіа, що повернулася в оперативне командування "Південь", але на іншу посаду.

"Я зараз знаходжуся на посаді заступника начальника управління комунікацій Оперативного командування Південь. До моїх повноважень входить все, що стосується комунікацій ОК "Південь", — розповіла Гуменюк.

Також вона пояснила, що між Силами оборони півдня та ОК Південь є різниця. Гуменюк зазначила, що друга структура є порівняно новою і була утворена у межах реформування комунікації у Збройних силах України.

"Основне її покликання – це покращення комунікацій з висновками, які були зроблені з початку повномасштабного вторгнення", – сказала полковник.

Хто така Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк – український військовослужбовець, капітан 1 рангу Державної прикордонної служби України, керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України, який очолює з весни 2022 року.

Звільнення Наталії Гуменюк – що відомо

Нагадаємо, 19 квітня цього року стало відомо, що Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади речниці ОК "Південь".

Це сталося після того, як 16 квітня представники українських та іноземних медіа звернулися до Збройних сил України та Міністерства оборони з проханням замінити Наталю Гуменюк, керівника об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня. У заяві представників ЗМІ зазначалося, що Наталія Гуменюк ускладнює висвітлення воєнних злочинів Росії в її зоні відповідальності, тому журналісти закликали замінити її на "компетентнішу особу".

Після цього повідомлялося, що замість Гуменюк на посаду начальниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня призначили Дмитра Плетенчука.

Читайте також:

Новини заразКонтакти