Українцям розповіли, як поводитися в умовах НС військового характеру

/ Фото: REUTERS

У ДСНС розповіли, як треба поводитися в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій розповіли про необхідні дії населення в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру.

Як радять у ДСНС, при першій нагоді разом з сім'єю необхідно покинути небезпечну зону. У разі неможливості виїхати особисто, відправити дітей і літніх людей до родичів, знайомих. Також необхідно взяти з собою всі документи, цінні речі і папери.

Також необхідно підготувати екстрений чемоданчик з речами, які можуть знадобитися при знаходженні в зоні НС або при евакуації в безпечні райони.

Екстрена валіза, як правило, являє собою міцний і зручний рюкзак від 25 літрів і більше, що містить необхідний індивідуальний мінімум одягу, предметів гігієни, медикаментів, інструментів, засобів індивідуального захисту і продуктів харчування. Всі речі повинні бути новими (періодично поновлюваними) і не використовуватися в повсякденному житті.

Екстрений чемоданчик призначений для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події - землетруси, повені, пожежі, у разі загостреної криміногенної обстановки, епіцентр військових дій.

Правила поведінки в умовах надзвичайної ситуації військового характеру:

В умовах надзвичайної ситуації не редять:

Читати такожУ МВФ озвучили сумний прогноз щодо кількості населення в Україні

При виявленні вибухонебезпечних предметів забороняється:

Війна на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти