У Зеленського відповіли на санкції РФ проти Порошенка і Вакарчука

В Офісі президента зробили заяву через санкції РФ / УНІАН

РФ може маніпулювати напередодні місцевих виборів в Україні, наголосили в ОП.

Нові санкції, введені Росією проти ряду українських політиків є спекуляцією, заявили в Офісі президента Володимира Зеленського.

Мотивація подібних дій російської сторони "завжди не має очевидних логічних пояснень і носить, найімовірніше, ситуативний спекулятивний характер" для пропагандистських цілей, йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

При цьому в ОП таке рішення російського уряду зв'язали з недавніми подіями, які залишили негативний іміджевий слід на Росії. Зокрема, це отруєння опозиціонера Олексія Навального і протести в Білорусі.

"Цілком можливо, що таким нехитрим чином, санкційно атакуючи окремих наших громадян, РФ намагається захищати свої ситуативні інтереси та зменшувати інформаційний вплив численних негативних чинників на громадську думку всередині країни", - вважають в ОП.

У повідомленні також підкреслюється, що РФ може робити спробу маніпуляцій напередодні місцевих виборфв в Україні, які мають відбутися в жовтні.

"Якщо ж має місце чергова спроба погратися в різні маніпуляції напередодні чергових виборів у нас (що, природно, виключати не можна, враховуючи схильність РФ до глобальних медійно-пропагандистських провокацій) і підіграти певним політичним групам, то, на жаль для російської сторони, всі подібні маніпуляції ми прекрасно вміємо читати й вони абсолютно не впливають на наше внутрішнє політичне здоров'я", - додали в ОП.

Нагадаємо, в Росії розширили персональні санкції проти ряду громадян України.

Читати такожВідповідь на агресію РФ: Київ зажадав нових санкцій проти Москви

Були внесені зміни в постанову уряду Росії від 1 листопада 2018 року, в якому вже були українці, які потрапили під санкції. Тепер цей список значно збільшився.

При цьому обмежувальні заходи введені проти ряду відомих персоналій, серед яких виявився Святослав Вакарчук, а також Петро Порошенко.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти