У парламенті зайнялися темою тиску БЕБ на Multiplex

Компанія Multiplex, що об’єднує мережу кінотеатрів у найбільших містах України, заявляє про протиправний тиск з боку детективів Бюро економічної безпеки (БЕБ) через нібито ухилення від сплати податків.

Відповідна справа була розглянута на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, на якому були присутні представники компанії та БЕБ.

«Ми здивовані тим, що це розслідування взагалі триває. Ми сплатили всі податки і показали публічно вичерпні документи, що підтверджують повне виконання нами всіх фінансових зобов’язань. Ми зробили це не зважаючі на бойові дії, тимчасову повну зупинку показів та втрату низки наших кінотеатрів та кінозалів у Маріуполі, Херсоні, Запоріжжі, інших містах. Тому ми вбачаємо єдиною метою розслідування – тиск на нас. Інших цілей ми не бачимо, бо податки сплачені. Ми вимагаємо негайного закриття справи», – розповів під час зустрічі директор Multiplex Роман Романчук.

Він підкреслив, що компанія повідомила слідству про погашення боргу по ЄСВ, але слідчі дії тривають. За словами Романчука, Multiplex звернувся до ТСК, щоб зрозуміти, чому це питання досі не закрито.

У свою чергу, у БЕБ повідомили, що слідство проводиться для того, аби підтвердити або спростувати можливість сплати компанією Multiplex ЄСВ у той період, коли це було необхідно.

Директор Multiplex наголосив, що компанія сплатила всі податки, незважаючи на бойові дії і, як наслідок, повну зупинку показів та втрату низки кінотеатрів та кінозалів у Маріуполі, Херсоні, Запоріжжі та інших містах, що найбільше постраждали від війни. Тому він вбачає єдиною метою розслідування – тиск на компанію і вимагає негайного закриття справи.

«Ситуація дуже критична з точки зору логіки та державних інтересів. Ми робимо все для відновлення суттєво зруйнованого війною бізнесу, економіки, сплачуємо податки, зберігаємо і утворюємо робочі місця. Ми не прагнемо за це вдячності. Лише дайте умови для прозорої роботи. Замість цього ми отримуємо кримінальне розслідування», – підкреслив в коментарі УНІАН Романчук.

Адвокат компанії Multiplex Андрій Слюсар висловив сподівання, що парламент зможе навести лад у структурі БЕБ.

«Якщо казати про справу Multiplex, то навіть після отримання доказів від компанії про сплату всіх бюджетних платежів у повному розмірі, детектив Бюро економічної безпеки замість того, щоб закрити справу і дати працювати, навпаки – вилучив звітні документи бізнесу. Це схоже на свавілля БЕБ та боротьбу за статистику доведення справ до суду. Про інтереси і захист бізнесу мова взагалі не йде», – зазначив він.

Слюсар підкреслив, що підстав для продовження справи немає.

Новини заразКонтакти