У Кравчука пояснили хитрий сценарій РФ з роздачею паспортів на Донбасі

РФ роздає свої паспорти на Донбасі / Reuters

Російська паспортизація в ОРДЛО стане гуманітарною катастрофою для людей, каже Тетяна Іванова.

Однією з причин роздачі Росією своїх паспортів на захоплених територіях Донбасу є вибори в Росії, що наближаються і бажання Кремля отримати додаткові голоси, заявила член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Тетяна Іванова.

В ефірі каналу Україна 24 вона також підкреслила, що окупантам дуже важко утримати людей на непідконтрольній території.

"Люди починають масово виїжджати з непідконтрольних територій не тільки в Україну, але і в інші країни, не тільки в Росію, оскільки гуманітарна ситуація в ОРДЛО стає все гірше", - розповіла Іванова.

Вона звернула увагу на те, що люди масово виїжджають з непідконтрольних територій разом дітьми - до Польщі, Росії, України, Грузії.

«Для того щоб цей потік якимось чином призупинити, вони і хочуть зробити російську паспортизацію - щоб люди взагалі не мали українських паспортів. І це буде дійсно гуманітарна катастрофа для людей, які там залишилися. Вони не зможуть ні в Україну приїхати і отримати свою пенсію, ні полікуватися, ні вчити дітей, ні спілкуватися з рідними, і багато інших проблем", - додала Іванова.

Читати такожРоздача паспортів РФ на Донбасі: Київ різко відповів на нахабні звинувачення Москви

Раніше Зеленський заявив, що Росія не слідує логіці Мінських угод, видаючи населенню не підконтрольних Києву територій Донецької та Луганської областей російські паспорти.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти