Кравчук оцінив виконання Зеленським вимоги терориста

Леонід Кравчук висловився щодо вчинку Зеленського / УНІАН

Думка про те, що президент у жодному разі не повинен говорити з терористом – не завжди працює, зазначив Кравчук.

У вівторок, 22 липня, вся країна пильно стежила за ситуацією у Луцьку – там чоловік, який назвав себе Максимом Плохим, захопив автобус з пасажирами. Одна з вимог терориста була направлена особисто до президента Володимира Зеленського, і він її виконав. Перший президент України Леонід Кравчук сказав, що зробив би так само.

Про це Кравчук сказав в ефірі 24 каналу.

За його словами, Зеленський вчинив правильно, що записав відео.

«Якби я потрапив у таку ситуацію, я б не роздумував і вчинив би так само»,– заявив Кравчук.

Колишній президент вважає, що терорист хотів, щоб на нього звернули увагу.

Він підкреслив, що думка про те, що президент у жодному разі не повинен говорити з терористом – не завжди працює. У цій ситуації ніхто не міг би гарантувати, що не буде жертв.

«Головне – що жертв не було. Зеленський вчинив як людина з основною принциповою ідеєю – життя людини дорожче», – переконаний Кравчук.

Також перший президент висловив думку про те, що народ буде цінувати вчинок Зеленського, тому що він вчинив гуманно. Водночас він додав, що є категорія людей, яка завжди буде критикувати владу.

Читайте такожТеракт або постановка: що сталося у Луцьку й чим це загрожує УкраїніНагадаємо, вранці у вівторок, 21 липня 2020 року в Луцьку озброєний чоловік захопив автобус з пасажирами.

Через деякий час він висунув вимоги. Чоловік (швидко стало відомого, що його звати Максим Кривош) хотів, щоб міністри і олігархи України, включаючи Коломойського, Ахметова, Авакова, Порошенка, Пінчука та інших, а також очільники СБУ, судів, церков виклали в YouTube відео, де визнають себе "терористами в законі".

Пізніше в Мережі з'явилося відео президента Володимира Зеленського, який виконав вимогу терориста, закликавши дивитися фільм "Земляни" 2005 року. Після того, як правоохоронці затримали Кривоша, відео було видалене.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти