Спілка письменників України наклала вето на авторів з РФ, Білорусі, Вірменії

Спілка письменників України наклала вето на авторів з РФ, Білорусі, Вірменії / Фото: ReadRate

В організації озвучили винятки.

Національна спілка письменників прийняла категоричне рішення не публікувати у своїх виданнях твори авторів з країн, які в ООН та інших міжнародних організаціях не підтримали територіальну цілісність України.

"Прийнято рішення припинити публікації у виданнях НСПУ творів письменників тих країн, які голосуванням в ООН та в інших міжнародних організаціях виступають проти територіальної цілісності України. Наводиться перелік цих країн: Російська Федерація, Білорусь, Венесуела, Вірменія, Зімбабве, Іран, Камбоджа, Киргизстан, Китай, КНДР, Куба, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Сербія, Сирія, Судан», - повідомила прес-служба НСПУ в Українській літературній газеті.

В організації підкреслили, що з даного правила можуть бути винятки. Зокрема, це можуть бути померлі письменники-класики або автори, які публічно підтримали територіальну цілісність України і засудили агресію Росії.

"Також вирішено припинити практику проведення спільних акцій (творчі вечори, «круглі столи», конференції тощо) з дипломатичними представництвами країн, зазначених у додатку, та не допускати участі членів НСПУ у будь-яких літературно — мистецьких заходах, ініційованих представниками країн, які підтримують російську агресію проти України»,-повідомила прес-служба НСПУ.

Читати такожУ Львові помер відомий український письменник

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти