Смертельна пожежа в харківському будинку для літніх людей: названа ймовірна причина

У Харкові сталася пожежа в будинку для людей похилого віку / Фейсбук І. Венедиктової

Кабмін збереться на позачергове засідання у зв'язку з пожежею в будинку для літніх людей у Харкові.

Кабінет міністрів проведе позачергове засідання у зв'язку з пожежею в будинку престарілих, що стався сьогодні в Харкові.

Про відповідне доручення президента Володимира Зеленського розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

"Через страшну пожежу в будинку престарілих у Харкові скликаємо позачергове засідання уряду. За дорученням президента України буде створена державна комісія на чолі з міністром розвитку громад і територій, яка займеться з'ясуванням причин трагедії. На місці працюють рятувальники. Відомо про 15 загиблих. Мої щирі співчуття рідним і близьким", - зазначив він.

Як повідомила керівник Офісу генпрокурора Ірина Венедиктова в Facebook, стала відома можлива причина пожежі в приватному пансіонаті для літніх людей у Харкові.

"Попередня причина загоряння - необережне поводження з електронагрівальними приладами", - йдеться в повідомленні.

У Харкові немає ніяких офіційних установ для літніх людей за адресою, де сталася пожежа, розповів Суспільному директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага.

"Ми не розуміємо, хто і з якою метою зібрав цих людей в одному місці", - сказав Шпарага. "Такої установи, що за цією адресою зазначено, в жодному реєстрі Харківської області, не існує. Ми не розуміємо, що це. Немає такого закладу взагалі: ні приватного, ні державного, ні комунального", - повідомив директор департаменту.

/ Фейсбук І. Венедиктової

Господаря будинку оголосили в розшук, йому загрожує кримінальна відповідальність.

Пожежа в будинку престарілих у Харкові:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти