"Слуга народу" оцінив шанси розпуску парламенту і назвав умову

Микита Потураєв висловився про розпуск Ради / УНІАН

Володимир Зеленський може опинитися перед складним вибором, вважає Потураєв.

Народний депутат від партії Слуга народу Микита Потураєв вважає, що президент Володимир Зеленський може опинитися перед вибом - розпустити Верховну Раду або переформатувати коаліцію.

Про це нардеп заявив в інтерв'ю виданню Лівий берег.

За його словами, у ЗМІ вже заговорили про можливий примус до коаліції з групою За майбутнє.

"Можливо, що і Батьківщина неофіційно була б у такій коаліції або голосувала разом з нею. Але є дуже хороше запитання: А чи згодні всі на таку коаліцію? Чи буду я особисто в коаліції з групою За майбутнє? Я от не впевнений... і я не один такий", - сказав Потураєв.

Він пояснив, що у фракції Слуга народу є "група Коломойського", до якої входять 40-45 депутатів.

"У нас в цілому 245 "багнетів". Віднімаємо 45. Отримуємо 200. У такій ситуації потрібна коаліція... якщо не За майбутнє і Батьківщина, то ЄС і Голос? Вибір невеликий. Але така ситуація складна для президента з точки зору виборів, тому він обиратиме. Або розпуск парламенту", - зазначив Потураєв.

При цьому він вважає, що за результатами наступних виборів від Слуги народу можуть піти щонайменше дві політсили.

"Не все так плачевно. Хоча перспективи партії Слуга народу, я б сказав так, не туманні, вони досить конкретні. Думаю, що на наступних виборах, якби вони відбулися, від Слуги народу підуть не менше двох, а то і три сили", - заявив він.

За словами Потураєва, однією з політсил буде безпосередньо Слуга народу.

"А дві або хоча б одна - нова сила. Тому що в партії і сьогодні центристська група. Вона цілком реформаторська, але з таким трохи лівим нахилом. Є безумовні правоцентристи, до яких я і себе відношу", - додав він.

Читайте такожЗростання ОПЗЖ і падіння Слуги народу - з'явилися нові рейтинги партій в Україні

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти