"Швидше Маск полетить на Марс": експерт оцінив шанси на розміщення в Україні баз НАТО

Розміщення баз НАТО в Україні не в інтересах країн-членів Альянсу / УНІАН

Юрій Романенко пояснив, чому бази НАТО з'являться в Україні точно не скоро, а також чому США не хочуть приєднуватися до нормандського формату.

Керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко вважає малоймовірним, що бази НАТО будуть розміщені на території України. Експерт вважає, що подібний крок просто не в інтересах країн-членів Альянсу.

"Хто сказав, що вони взагалі будуть тут розміщені? Швидше Маск полетить на Марс, ніж в Україні будуть розміщені бази НАТО. У те, що в 2024 році Маск відправить ракету на Марс, я вірю, а в те, що в 2024 або 2030 році тут будуть бази Альянсу – не вірю. Це просто не в інтересах країн-членів НАТО», - сказав Романенко під час чату на Главреді.

Він додав, що з тієї ж причини США відмовляються приєднатися до нормандського формату.

«Точно так само США у відповідь на благання Банкової про необхідність розширити нормандський формат за рахунок Штатів відмовляються - мовляв, нехай формат залишається таким, як він був. І це зрозуміло: Вашингтон не хоче вступати у корж, який корова після себе залишила», - вважає Романенко.

Читати такожЧи з'явиться в Україні військова база Великої Британії

Членство України в НАТО - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти