Що робити дітям та батькам на «Книжковій країні»: перелік квестів, ігор, майстеркласів

З 26 по 29 вересня на ВДНГ вдруге відбудеться фестиваль «Книжкова країна» — подія, що об'єднує родини навколо книг, творчості та спільного дозвілля. Фестиваль збере десятки українських письменників, журналістів, митців та зіркових гостей, які візьмуть участь у інтерактивних заходах для всієї родини. У програмі — заходи, що будуть цікаві як найменшим учасникам, так і їх батькам: майстеркласи, інтерактивні читання, ігри та вистави. Видання __ розповідає, на які родинні активності варто звернути увагу.

Родинні читання з Дантесом

Коли: 26 вересня, 15:00

Де: Павільйон №2

На «Книжковій країні» разом зі всією родиною можна буде зануритися в захопливу історію про дружбу, надію і віру в краще майбутнє. «Листи з пошти на маяку» Тані Поставної — зворушлива історія про життя під час війни, про тих, хто чекає на своїх близьких і вірить у їхнє повернення. Читання супроводжуватиме відомий співак і телеведучий Дантес, а бесіду про книгу модеруватиме талановита Анна Завальська.

Майстеркласи від студії каліграфії Thinline

Коли: 26-27 вересня

Студія каліграфії Thinline запрошує всіх охочих на захопливі майстеркласи, де можна не лише вдосконалити свої навички письма, але й зануритися в мистецтво каліграфії різних стилів. Серед запропонованих тем — «Бізнес-курсив», що допоможе зробити почерк чітким і впевненим, та класичний Коперплейт, який заворожує витонченістю. Для любителів більш традиційних стилів буде можливість опанувати Український Скоропис або ж Італійський курсив, що виконується пласким пером.

Окремий блок майстеркласів присвячено експресивній каліграфії, де учасники зможуть відчути повну свободу творчості, працюючи з колапеном та іншими інструментами. Це чудова можливість випробувати себе у нових техніках та додати оригінальності своєму письму.

Інтерактивна зустріч про здоровий спосіб життя з Марією Артеменко

Коли: 27 вересня, 14:00

Де: Павільйон №2

Для найменших учасників разом із батьками відбудеться інтерактивне читання казок із книги «Іскорки суперсил». Співавторка Марія Артеменко разом із UNICEF Україна допоможе малечі через казку «Правильний догляд» навчитися важливим основам гігієни та здорового способу життя.

Під час зустрічі діти зможуть не тільки слухати захопливу розповідь, а й власноруч створити календар корисних звичок, що стане чудовим помічником у розвитку здорових навичок. Марія Артеменко поділиться практичними інструментами, як через читання та гру допомагати дітям засвоювати нові звички, а батьки зможуть краще зрозуміти, як інтерактивна взаємодія з дітьми стимулює їхню уяву та слухове сприйняття. Захід розрахований на дітей віком від 2 до 6 років.

Майстеркласи від БФ «Голоси дітей»

Коли: 27 вересня

Благодійний фонд «Голоси дітей» пропонує серію творчих майстеркласів для найменших учасників фестивалю. Діти зможуть виготовити чарівні закладки для книг у стилі Гаррі Поттера, створити книжкових героїв із повітряного пластиліну та поринути у яскравий світ поп-арту, виготовляючи блокнотики. Також на учасників чекає арт-терапевтичний майстерклас з ілюстрації улюблених цитат, який допоможе дітям розкрити свій творчий потенціал та знайти натхнення в книгах.

Казковий Квест: Зорі України та Легенди Нашої Землі

Коли: 28 вересня, 13:00

Де: Павільйон №2

Для маленьких дослідників та шукачів пригод «Книжкова країна» підготувала казковий квест, де діти зможуть поринути у світ легенд і реальних історичних подій України. Разом із авторкою Галиною Дерипаско та ведучою Тетяною діти вирушать у подорож рідними місцями, де зустрінуть видатних українців та українок, чиї вчинки змінили хід історії.

Відкривай Україну: сімейний квіз і творчий майстерклас за мотивами абетки

Коли: 29 вересня, 14:00

Де: Павільйон №2

Цей захід — справжня пригода для всієї родини. Письменниця Катерина Перконос проведе веселе і пізнавальне знайомство з абеткою «Відкривай Україну!». Під час сімейного квізу діти та батьки зможуть проявити свою кмітливість і дізнатися багато нових фактів про рідну країну. А після цього відбудеться творчий майстерклас, де кожен зможе спробувати себе у ролі художника, розмальовуючи сторінки абетки.

Майстеркласи від ACE School

Коли: 29 вересня

ACE School підготували захопливі заняття для дітей різного віку. Найменші учасники «Книжкової країни» зможуть опанувати техніки швидкочитання, взяти участь у веселій вікторині «Книжкове ворожіння» разом із батьками, а також створити власні закладки із термомозаїки. У межах творчих занять діти матимуть змогу виготовити сторінки вражень і дерев'яні брелоки, а також зануритися у світ технологій на майстеркласі з робототехніки. Не менш цікавим стане арт-терапевтичне заняття, де діти створять картини з крупинок, розвиваючи моторику та уяву.

Родинні читання з Ілоною Гвоздьовою

Коли: 29 вересня, 14:00

Де: Павільйон №2

Для родин, які люблять чарівні історії, відбудеться зустріч із Ілоною Гвоздьовою, танцівницею та хореографкою, на якій читатимуть безсмертний твір Льюїса Керрола «Аліса в країні див». Ця казка перенесе дітей і дорослих у світ фантазій і чарівних пригод, сповнених дивовижних героїв і подій. Модераторка зустрічі Анна Завальська допоможе зробити читання ще більш захопливим і глибоким.

Детальна програма «Книжкової країни» доступна на сайті. Більше інформації про фестиваль «Книжкова країна» можна дізнатися на його офіційній сторінці.

Новини заразКонтакти