Руслан Кравченко ініціював кримінальні справи на підрядників за розкрадання коштів на відбудові Київської області

В рамках перевірок Київська ОВА надає правоохоронцям усі необхідні документи та доступ до об’єктів будівництва.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко вдруге за останні місяці ініціював усунення невідповідальних підприємців від виконання робіт з відбудови об’єктів в області. Повертати виданий аванс будуть у судовому порядку, а до перевірки ситуації – залучені правоохоронці.

«Попереджав всіх: виграли тендер, уклали договір – виконуйте його. Гроші держава сплачує, час на виправлення недоліків давали. Але дехто з підрядників думав, що я жартую і закриватиму очі на відверто шахрайські дії. Наживатися на горі людей, так само, як і на інтересах держави не дам! Всі кошти, які виділяються, мають йти виключно за призначенням, а роботи виконуватися якісно і вчасно. Поблажок більше не буде, всі відповідатимуть за законом!», – жорстко відреагував очільник Київщини на зрив строків виконання робіт комерційними структурами.

За його словами, у даному випадку мова йде про комерційні структури, які відновлювали будинок в Гостомелі та будували дитсадок в Бишеві. Аванси у розмірі 6 та 19 млн грн фірми отримали, але акти виконаних робіт не надали, строки зірвали, фактичну діяльність зупинили.

«Звернувся до правоохоронних органів, які входять до цієї групи, з проханням розпочати кримінальне провадження за ст.191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», – написав Руслан Кравченко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

За його інформацією, договори з цими підрядниками будуть розірвані, а щоб об’єкти не перетворювалися на довгобуди, ОВА оголосить повторні тендери.

Відзначимо, що за ініціативи Руслана Кравченка в Київській області було створено робочу групу «Прозорість та підзвітність» за участі правоохоронців та підрядників, яка контролює хід робіт з відбудови області та зведення фортифікаційних споруд. Крім цього, за ходом будівництва здійснюють технічний нагляд представники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, а також громадські структури.

Очільник області неодноразово підкреслював, що використання державних коштів на будівництво споруд постійно перевіряють СБУ, ДБР та НАБУ. В рамках перевірок Київська ОВА надає правоохоронцям усі необхідні документи та доступ до об’єктів будівництва.

Нагадаємо, у січні цього року Київська ОВА розірвала договори з підрядниками, які суттєво порушили графік відбудови об’єктів в регіоні.

Новини заразКонтакти