Росія вкрала назву: Ніцой пояснила, чому РФ потрібно перейменувати в Московію

Лариса Ніцой / УНІАН

Крадіжка сталася ще в 1721 році, коли указом Петра московити стали називатися Росією, каже Лариса Ніцой.

Росію обов'язково потрібно називати Московією, тому що це ще один шлях до самоідентифікації українців і до розуміння того, ким є ми, а ким є наші північні сусіди, заявила відома письменниця Лариса Ніцой.

Як підкреслила вона в ході чату в Главреді, РФ вкрала назву Росія, присвоївши її собі.

"Ця крадіжка сталася ще в 1721 році, коли указом Петра московити стали називатися Росією – Руссю (греки писали Росія). Збереглися історичні довідки - промови політиків різних країн, у тому числі заяви в британському і французькому парламенті, про те, що відбувається підміна понять однією країною і відверта крадіжка», - нагадала письменниця.

При цьому вона пояснила, що чимало країн називають інші країни не так, як прийнято і цього не варто боятися.

"Наприклад, Німеччина - німці на свою країну так не говорять, або Грузія. Це поширене явище. Вживати правильну назву щодо Росії-Московії потрібно нам самим. Це має бути наш крок. Українці повинні зрозуміти: Україна - одна країна, Московія – інша. Ніякої загальної Русі. Ми повинні висмикувати з - під Москви все наше, наша назва, в тому числі не віддавати їм наші слова», - переконана вона.

Співрозмовниця додала, що українцям не варто відмовлятися від певних слів, які нібито є калькою з російської мови.

Читати також"РФ поцупила у нас назву": Ніцой запропонувала перейменувати російську мову в "московську"

"Українцям важливо називати Росію Московією для усвідомлення власної ідентичності і нашої історії! Потрібно відокремити зерно від плевел і забрати своє", - резюмувала Ніцой.

Нагадаємо, раніше російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що ідея перейменування Росії в Московію не нова. Вона відноситься до розряду дешевого популізму.

На його думку ті, хто хочуть перейменувати Росію в Московію, намагаються зробити вигляд, що Росії не існує. Однак це тупиковий шлях, впевнений Пономарьов. Він упевнений, що Україні варто більшою мірою усвідомити себе лідером слов'янського світу.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти