Рада запровадила збір за виліт громадян з країни

За виліт з країни доведеться доплатити / УНІАН

За кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, стягуватиметься державний збір.

У понеділок, 13 липня, Верховна Рада України на позачерговому засіданні ухвалила у другому читанні законопроєкт №2424 щодо удосконалення механізму стягування державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України».

Про це сказано на сайті Верховної Ради.

Підтримали законопроєкт 256 народних добранців

За інформацією, даний документ стосується внесення змін до Повітряного кодексу України. Зокрема, тепер державний збір за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України та державний збір за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України, - це обов'язкові неподаткові платежі до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях, які стягуються з авіаперевізників у порядку, визначеному цим Кодексом.

Ставка державного збору за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, встановлюється у таких розмірах:

Ставка державного збору за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України:

Відповідно до закону, збір не стягується у разі здійснення:

Читати такожПотрапити до Євросоюзу з 14 липня: Кулеба розповів, до чого готуватися українцямНагадаємо, раніше повідомлялося, в аеропортах Києва та Львова функціонуватимуть лабораторії для тестування на коронавірус.

Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій на нараді з представниками уряду і правоохоронних відомств, яка відбулася під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Криклій повідомив, що займається прискоренням процесу встановлення лабораторій в аеропортах Києва та Львова, щоб пасажири, які прибувають, могли зробити там ПЛР тести на коронавірус, і в разі негативного результату не проходили самоізоляції.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти