Пошук роботи для ветеранів і ветеранок: інструменти, які допомагають повернутися до цивільної роботи

Пошук роботи для ветеранів і ветеранок: інструменти, які допомагають повернутися до цивільної роботи

На початку червня команда robota.ua об’єднала зусилля з Міністерством у справах ветеранів та підписала Меморандум про стратегічне партнерство. Як результат — команди вже готові представити напрацювання, реалізовані у вигляді нових функцій порталу.

Які саме зміни вже впроваджують на robota.ua, розповідаємо далі.

Нові рішення, що допомагають ветеранам знайти роботу, а компаніям – співробітників

Партнерство з Мінветеранів передбачає інформаційну та експертну підтримку, а також проведення спільних інформаційних кампаній, соціальних та культурних заходів. Найбільший виклик для українського суспільства — адаптація бізнесу під потреби ветеранів. Нова робота чи відкриття власної справи допоможуть реінтеграції ветеранів. Тому robota.ua розробила та впровадила нові функції на порталі, націлені саме на це.

Відзнака для бізнесів, створених ветеранами

Компанії, засновані ветеранами, отримують відзнаку від robota.ua – спеціальний значок "Компанія, створена ветераном/ветеранкою". Цей значок буде видно поруч з назвою компанії в її профілі та підсвічуватиме кожну вакансію компанії у результатах пошуку. Таким чином, шукачі роботи одразу зрозуміють, що вакансія пропонується бізнесом, створеним ветераном або ветеранкою.

Детальніше про відзнаки можна дізнатися у розділі "Винагороди та відзнаки" на robota.ua.

Цю відзнаку першочергово отримають компанії, які мають знак “Створено захисником” від Міністерства у справах ветеранів України. Також її отримають невеликі приватні підприємства та ФОПи, засновниками який є ветерани.

«Завдання бейджа “Компанія, створена ветераном/ветеранкою” — популяризувати ветеранський бізнес. Компанії з цими бейджами матимуть змогу розміщувати вакансії на порталі на спеціальних умовах. Ми надаємо бонус в розмірі 30 тис. грн, який можна витратити на будь-які послуги robota.uaкожній компанії, створеній ветераном чи ветеранкою та верифікованій Міністерством у справах ветеранів України. Станом на зараз ми маємо 39 таких компаній. Таким чином загальна сума бонусного фонду від robota.ua для таких компаній становить понад 1 млн грн. І це лише початок!» — Валерій Решетняк, генеральний директор robota.ua.

Додавання тегів для роботодавців

Компанії та підприємства, що хочуть підтримати ветеранів та ветеранок, відтепер можуть додати до вакансій тег «Надаємо перевагу ветеранам/ветеранкам».

Такий тег працює як для ветерана-пошукача роботи, так і для роботодавця. Він підсвічує соціальну відповідальність бізнесів та допомагає захисникам й захисницям швидше знайти бажану роботу.

Додавання фільтрів для пошукачів

Аби тег виконував свою функцію на 100%, на порталі також з’явився новий фільтр, яким можуть скористатися пошукачі — «Вакансія для ветеранів/ветеранок». При натисканні на нього людині показуються ті вакансії, що мають відповідний тег. Це win-win опція для роботодавців та пошукачів.

Що далі?

Плани на майбутнє вже визначені. Команди Мінветеранів та robota.ua хочуть масштабувати спільні проєкти та вдосконалювати функціонал для ветеранів.

“Працевлаштування ветеранів війни є невід’ємною складовою їхньої адаптації до цивільного життя. Ми в активній комунікації з бізнесом й асоціаціями роботодавців постійно аналізуємо їхній досвід роботи з ветеранською спільнотою з метою розуміння того, що саме треба змінити, щоб створити нові робочі місця. Адже всі розуміють, що ринок праці постійно потребує людей, і ветерани та ветеранки – саме ті, хто може забезпечити цей попит. Наша спільна колаборація з robota.ua є тим прикладом, коли разом ми створюємо умови та можливості, а ветерани й ветеранки можуть обирати, що їм потрібно. На платформі є всі інструменти для пошуку роботи, розвитку, навчання. А для роботодавців – готові працівники”, — зазначає в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Новини заразКонтакти