Чому "розпухли" січневі платіжки за комуналку: в КМДА назвали причину

За комунальні послуги доведеться платити більше / УНІАН

Суми в платіжках за опалення і гарячу воду пов'язані з відсутністю так званої газової знижки, яка в середньому минулої зими склала 24,5%.

Кияни отримали платіжки за комуналку за січень 2021 і були неприємно здивовані – вартість послуг опалення та гарячої води зросла.

Директор СП Енергозбут КП Київтеплоенерго Костянтин Лопатін на брифінгу 10 лютого пояснив, що зростання суми в платіжках пов'язане з відсутністю так званої газової знижки, яка в середньому минулої зими склала 24,5%. Самі ж тарифи на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання залишилися незмінними з січня 2019 року. Вони склали 1654 грн за Гкал і 97,89 грн за кубометр відповідно.

"У цьому опалювальному сезоні вартість опалення та гарячої води змінилася в більшу сторону в порівнянні з попереднім опалювальним сезоном за рахунок відсутності так званої газової знижки, яка регламентувалася постановою Кабміну. У січні 2020 року сумарна сума до оплати була зменшена за рахунок здешевлення природного газу на 18%. У цьому січні тенденція навпаки - газ дорожчає, такої знижки не передбачено", - заявив Лопатін.

Він уточнив, що різниця між нарахуваннями за грудень 2020-го і січнем 2021-го відрізняється на 10% у бік збільшення.

Тарифи в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти