Під Одесою судно вилило в море понад 8 тонн пальмової олії

Пальмова олія вилилася в Чорне море / Фото: Facebook/Єгор Фірсов

Інцидент стався в результаті аварії.

У морському порту Південний неподалік від Одеси судно Stavanger під прапором Тувалу скинуло в акваторію Чорного моря понад вісім тонн пальмової олії.

Як повідомив у Facebook глава Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов, скидання сталося в результаті аварії і тепер компанія-власник заплатить великий штраф.

«За інформацією АМПУ, кількість забруднюючих речовин, скинутих у водне середовище, становить 8437 кг. Відповідно, сума збитку становить 2 416 557 доларів США. Майже два з половиною мільйони доларів - це значний розмір штрафу, і ми розуміємо, що його будуть намагатися оскаржити. Але закон є закон, і ми виставляємо претензію відповідно з обсягами забруднення», - написав чиновник.

За словами Фірсова, судно затримано до тих пір, поки його власник не відшкодує завдані збитки. Він стверджує, що важких наслідків для навколишнього середовища вдалося уникнути. Ведуться роботи з ліквідації розливу, більшу частину масла з поверхні води вже вдалося прибрати.

/ Фото: Facebook/Єгор Фірсов
/ Фото: Facebook/Єгор Фірсов

Нагадаємо, в Одесі в курортному районі Аркадія в неділю, 3 травня, були відкриті кафе, ресторани і магазини, незважаючи на те, що карантин в Україні ще не скасували.

Як раніше повідомлялося, в Одесі в ході заходів, присвячених трагедії в Будинку профспілок, яка відбулася в 2014 році, кілька осіб напали на проукраїнського блогера, який розмовляв українською мовою.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти