У поліції розповіли подробиці про київського терориста

У поліції розповіли подробиці про київського терориста

Чоловік, який захопив банк - громадянин Узбекистану.

Чоловік, який 3 серпня захопив банк у бізнес-центрі Леонардо в Києві - громадянин Узбекистану, повідомив заступник очільника МВС Антон Геращенко.

Про це Геращенко повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Зараз з терористом ведуться переговори. Його особа поки що не встановлена. Його вік - орієнтовно 30 років. І ми схиляємо його до того, щоб він здався. Якщо він буде загрожувати життю громадян, то ми вчинимо за законом. Про те, що жінка-заручниця здалася на милість терориста за власним бажанням - це попередня інформація. Коли операція закінчиться і терорист здасться або буде знешкоджений, ми будемо кваліфікувати подію. У будь-якому випадку, це терористичний акт", - розповів Геращенко.

Трохи згодом Геращенко розповів про терориста докладніше. За його словами, загарбника банку звуть Карімов Сухроб Рахматович, 25.03.1988 р.н., уточнивши, що це "попередня інформація".

За словами Геращенка, чоловік нібито прив'язав до своєї ноги шнур, який "йде до бомби", намагається погрожувати і вимагає, щоб до нього допустили ЗМІ для якоїсь заяви.

"Спробуємо зробити так, щоб терорист здався - без шкоди для себе самого. Якщо він продовжуватиме опір, ми будемо діяти за законом", - зазначив заступник міністра.

Також журналісти знайшли в соцмережі сторінку терориста.

Читайте такожКиївський терорист висунув ще одну вимогуНагадаємо, в понеділок, 3 серпня, в бізнес-центрі Леонардо в Києві, який розташований на вулиці Богдана Хмельницького, 17/52, терорист захопив заручників.

Як повідомив помічник очільника МВС Авакова Антон Геращенко, о 12 годині в поліцію зателефонувала представниця АТ Універсал Банк (чиє відділення знаходиться в бізнес-центрі Леонардо) і повідомила, що до відділення зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, сказав, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба і попросив викликати поліцію.

Трохи пізніше під час переговорів з правоохоронцями терорист висунув вимогу - він захотів вийти в прямий ефір.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти