Нардеп виходить з фракції Слуга народу через хабар помічника

Олександр Юрченко йде зі Слуги народу / Фото: Facebook / Олександр Юрченко

Неправомірний дохід становив 200 тисяч доларів.

Народний депутат України від Слуги народу Олександр Юрченко залишає пропрезидентську фракцію після гучного затримання на хабарі його помічника.

"Депутат Юрченко добровільно пише заяву на вихід з фракції Слуга народу до вирішення ситуації з "хабарем помічника", - повідомив нардеп Олександр Качура в Telegram.

Зазначимо, помічника народного депутата Юрченка на хабарі спіймало НАБУ. Він нібито взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, переданих нардепу за законопроект, пов'язаний із побутовими відходами.

Журналіст Юрій Бутусов у Facebook повідомив, що затриманий Іван Фіщенко.

"Справа повністю розкриває існування корупційного механізму внесення правок до законопроектів фракції Слуги народу, а також передбачувані розцінки на підкуп депутатів у комітеті з екології», — пише журналіст.

За словами Бутусова, Фіщенко організував зустріч Юрченка з нібито представником іноземної компанії, яка була зацікавлена в лобіюванні її інтересів.

Читати такожУ ЗСУ попалися на хабарі в мільйон гривень за медичні маски"Юрченко сказав, що готовий внести правки в законопроект, які підготує Демченко. На певних умовах - а умови внесення цих правок Демченко повинен обговорювати з його помічником Фіщенко", - акцентував він.

Помічник Юрченка отримав 13 тисяч доларів хабара за внесення законопроекту. Всього передбачалася сума в розмірі 200 тисяч доларів. Як стався витік інформації в правоохоронні органи - не уточнюється.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти