«Сміттєві» шкідники: у Чернігові бізнесмени Тарасовці понищили озеро на 216 млн грн

Відома у Чернігові родина бізнесменів Тарасовців своїми діями із забруднення місцевого озера Земснаряд нанесла шкоди одному з найулюбленіших місць відпочинку чернігівців на 216 млн грн, пише Znaj.ua.

Про це свідчать висновки експертизи, проведеної Держаною екологічною інспекцією, до якої звернувся місцевий мешканець Дмитро Ткаченко.

Приводом стало звезення на берег озера непосортованого будівельного сміття, яке є залишками зруйнованого росіянами у 2022 році готелю «Україна».

«Дуже швидко з’ясувалось, що сміттєзвалище на озері влаштував чернігівський бізнесмен Юрій Тарасовець», - йдеться у публікації.

Готель «Україна» належав сім’ї Тарасовців ще з 90-х років. А тепер, пише видання, «власники не придумали нічого кращого, як вивезти будівельні відходи – залишки бетону, унітазів, плитки, кераміки, забрудненого ґрунту і навіть частин постільної білизни – просто до озера, де відпочивають чернігівці. Це при тому, що у Чернігові є окремий полігон для захоронення таких відходів».

На причетність до забруднення озера Юрія Тарасовця, який донедавна був депутатом міськради і навіть очолював земельну комісію, вказує і той факт, що у вивезенні сміття було задіяне транспортне підприємство ПрАТ «АТП 2550». А Юрій Тарасовець, відповідно до його декларації, є Головою Наглядової ради цього підприємства.

«Після розголосу «сміттєвого» скандалу Чернігівська окружна прокуратура весною цього року відкрила два кримінальні провадження за результатом перевірки звернення щодо порушень земельного та природоохоронного законодавства», - пише видання.

На земельну ділянку було накладено арешт, але навіть це не спинило Тарасовців і вони, як зазначається у матеріалі, вже обнесли парканом арештовану ділянку і навіть завезли туди будівельну техніку.

Чернігівці побоюються, що забудовники Тарасовці таким чином до вже заподіяної шкоди екології додадуть ще й захоплення ділянки, яка належить громаді міста.

«За Тарасовцем у Чернігові вже тягнеться довгий шлейф скандалів. Наприклад, відомо, що як власник будівельної компанії «Основа-Буд-7» він продає людям квартири, які або роками не здаються в експлуатацію, або взагалі ніколи не будуть збудовані», - додають автори матеріалу.

Також нещодавно повідомлялося, що кишеньковий банк родини Тарасовців «Полікомбанк» найближчим часом буде ліквідовано. Причиною є вивід капіталу з банку і зникнення основних застав, зокрема активів «Основа-Буд-7».

Новини заразКонтакти