Military English: у Шевченківському районі реалізується мовний проект в рамках переходу ЗСУ на стандарти НАТО - Поповцев

Military English: у Шевченківському районі реалізується мовний проект в рамках переходу ЗСУ на стандарти НАТО - Поповцев

Очільник Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації також зазначив, що в районі приділяється особлива увага підтримці військових та розвитку ветеранського бізнесу

На базі одного з комунальних підприємств Шевченківського району реалізується ряд інноваційних мовних проєктів в рамках переходу Сил оборони на стандарти НАТО. Про це повідомив очільник Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Поповцев під час брифінгу про хід реалізації програм розвитку Шевченківського району.

«Комунальне підприємство Шевченківського району, а саме Перші Київські державні курси іноземних мов, залучені до навчання англіській мові наших захисників, які в подальшому їдуть за кордон і освоюють нові зразки військової техніки. І вже багато захисників, які отримали знання з англійської мови у нас, в Шевченківському районі, вже знаходяться за кордоном на навчаннях», -акцентував очільник Шевченківської РДА.

Олександр Поповцев під час брифінгу також зазначив, що за ініціативи команди Шевченківської РДА у столиці орнанізовано перший в Україні відкритий простір з консультацій для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей, де безкоштовно можна отримати детальну інформацію про фінансову підтримку на створення або розвиток власного бізнесу.

«Головна місія відкритого простору, першого в Україні такого формату для учасників бойових дій та їх близьких, полягає саме в тому, щоб можна було в «живому» спілкуванні з фахівцями ознайомитись з детальною інформацією та умовами подачі на грант, поставити питання та почути корисні поради про грантові можливості розвитку власної справи за підтримки держави», - наголосив Поповцев.

Він додав, що центр консультацій для військових за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 26/4, у Шевченківському районі було відкрито в жовтні 2023 року і за перший місяць роботи за допомогою в реалізації своїх бізнес-ідей до центру звернулись біля 50 осіб: захистники чи їх родичі.

Відповідаючи на питання журналістів щодо закупівлі дронів для армії за бюджентий кошт, очільник Шевченківської РДА в ході брифінгу зауважив, що, як головний розпорядник бюджетних коштів, Шевченківська РДА не може витрачати бюджетні гроші поза межами тих програм, які проголосовані Київрадою. Але, розуміючи існуючі потреби, у 2023 році команда Шевченківської РДА започаткувала нові проекти підтримки та реабілітації військових на базі комунальних підприємств району.

«Кожен сьогодні має допомагати, наближати нашу велику перемогу, не маємо забувати про підтримку наших захисників!», - наголосив Олександр Поповцев. Він також розповів про хід програм з реабілітації військових, які реалізовуються за ініціативи Шевченківської РДА. Зокрема, на базі Київського велотреку, який знаходиться в складі КП «Спортивний комплекс «Старт», надається безкоштовна реабілітація військовим та учасникам воєнних дій, а також у 2023 році розпочалось будівництво, капітальний ремонт будівлі для нового Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Шевченківського району загальною площею 2327,4 кв.м., який знаходиться за адресою: вул. Зоологічна, 3.

«В цьому центрі зможуть отримувати допомогу дітки з інвалідністю, починаючи з самого народження і до 18 років, а також старша група: від 18 до 35 років. І, розуміючи велику потребу в реабілітації наших захисників, сьогодні ми працюємо над тим, щоб на базі цього Центру запрацювало також і відділення реабілітації військових», - розповів Олександр Поповцев.

Очільник Шевченківської РДА повідомив, що будівництво Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Шевченківського району має бути завершено у 2024 році.

Новини заразКонтакти