Захоплення заручників у Луцьку: терористові повідомили про підозру

Луцькому терористові повідомили про підозру / vl.npu.gov.ua

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У середу, 23 липня, слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру Максиму Кривошу, який напередодні захопив заручників у Луцьку. Його підозрюють у скоєнні терористичного акту.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

За даними слідства, чоловік захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами й утримував його протягом дня, висуваючи вимоги до президента Володимира Зеленського та інших чиновників.

Під час переговорів чоловік кинув у бік правоохоронців гранату, посягаючи на їх життя. Після затримання у нього вилучено цілий арсенал зброї та вибухівки: автомат "АКС-74У", револьвер, гранати наступальної дії "РГД-5.

Читати такожТеракт або постановка: що сталося у Луцьку й чим це загрожує УкраїніНагадаємо, вранці у вівторок, 21 липня 2020 року в Луцьку озброєний чоловік захопив автобус з пасажирами.

Через деякий час він висунув вимоги. Чоловік (швидко стало відомого, що його звати Максим Кривош) хотів, щоб міністри й олігархи України, включаючи Коломойського, Ахметова, Авакова, Порошенка, Пінчука та інших, а також очільники СБУ, судів, церков виклали в YouTube відео, де визнають себе "терористами в законі".

Пізніше в Мережі з'явилося відео президента Володимира Зеленського, який виконав вимогу терориста, закликавши дивитися фільм "Земляне" 2005 року. Після того, як правоохоронці затримали Кривоша, відео було видалене.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти