МОЗ опублікував список безкоштовних послуг для пацієнтів з COVID-19

Держава обіцяє лікувати хворих на коронавірус безкоштовно / УНІАН

Держава виплатила українським медустановам майже 163 мільйони гривень на надання допомоги захворівшим на коронавірусну інфекцію і тим, у кого підозрюють COVID-19.

Українці, у яких діагностовано COVID-19, мають право на отримання низки безкоштовних медичних послуг, серед яких проведення тесту ПЛР мобільною бригадою, лікування в стаціонарі і тестування на SARS-Co-V-2. Про це йдеться в повідомленні Національної служби здоров'я при МОЗ України, опублікованому на сайті Кабміну.

У повідомленні НСЗУ мова йде про те, що служба вже профінансувала українські установи охорони здоров'я на 162 944 463 гривень з метою надання медичної допомоги пацієнтам, у яких діагностували коронавірус або встановлено підозру на коронавірус.

Заклади охорони здоров'я отримують від держави гроші за кожен прецедент проведення тестування на COVID-19 методом ПЛР. Мобільні бригади можуть проводити таку процедуру вдома у пацієнта, який не повинен нічого платити за послугу.

Компенсацію отримує й екстрена медична допомога – у разі приїзду додому до пацієнта ЕМП повинна оцінити його стан здоров'я та надати допомогу, аж до транспортування в лікарню. Якщо стан здоров'я людини дозволяє уникнути госпіталізації, її відправляють на самоізоляцію і направляють на тест, який має провести мобільна бригада. За кожен виїзд до пацієнтів з коронавірусом або підозрою на грипоподібну інфекцію швидка допомога отримує гроші від НСЗУ.

Також існують безкоштовні медичні послуги, які медичні працівники зобов'язані надавати хворим у стаціонарі.

Перелік безкоштовних послуг для пацієнтів з COVID-19 або підозрою на коронавірус

Зазначені, а також інші послуги, для українців безкоштовні, тому що держава покриває ці витрати за свій рахунок.

Станом на 26 травня, в Україні зафіксовано 21 584 прецедент зараження на коронавірусну інфекцію COVID-19. У порівнянні з понеділком, 25 травня, кількість інфікованих збільшилася на 339 осіб.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти