У МОЗ назвали умову массового тестування на Covid-19

Ляшко назвав умову масових тестів на Ковид-19 / УНІАН

За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, як тільки буде розроблений алгоритм дій, українців почнуть масово тестувати на коронавірус.

Коронавірус впевнено поширюється територією нашої країни та забирає людські життя. Для того, щоб побороти пандемію, у МОЗ вирішили почати масове тестування громадян на наявність вірусу.

У відомстві заявили, що українцям будуть поголовно робити тести після того, як пропишуть алгоритми їхнього проведення і використання результатів. За інформацією, такий наказ має підписати Максим Степанов вже сьогодні. Про це в ефірі ТСН повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читати такожКоли в Україні пустять громадський транспорт: у Моз дали відповідь

"Це тестування – так званий імуно-ферментний аналіз, який стане доступний в двох випадках: перший – сьогодні міністр охорони здоров'я підпише наказ, у якому будуть чітко прописані алгоритми тестування та використання результатів тестування в залежності від рівня виявлених тіл та імуноглобулінів в крові та біологічному матеріалі, який буде досліджуватися", - зазначив Ляшко

Також він заявив, що багато чого залежатиме від наявності тестів на території України.

"Ми говоримо про масовість цього тестування у конкретному розумінні слова "масовість" – воно буде доступнішим, ніж тестування методом ПЛР, оскільки здатність лабораторій нашої держави проводити таке тестування – близько мільйона тестів на добу. Головне – щоб вони були присутні та використовувалися для проведення цього тестування. Водночас для діагностичної мети буде використовуватися тестування у випадку, якщо буде характерна клінічна картина і тест буде позитивним за двома імуноглобулінами", – сказав він.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський зажадав зробити новий крок щодо ослаблення карантину. Після цього Кабінет дозволив відновити роботу непродовольчих ринків.

Як відомо, в Україні 4 травня продовжили запроваджений через поширення коронавірусу карантин до 22 травня, однак вирішили зняти низку заборон, починаючи з 11 травня.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти