Кремль готовий "до розміну": екс-депутат Держдуми назвав умови закінчення війни на Донбасі

Ілля Пономарьов вважає, що війна на Донбасі сама по собі не закінчиться / Главред

Росія втомилася від санкцій, вважає Пономарьов.

Війна на Донбасі може тривати нескінченно. Оскільки поки президент РФ Володимир Путін живий, Росія може утримувати ці регіони скільки завгодно.

Таку думку висловив колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов в інтерв'ю виданню Обозреватель.

«Сама по собі ця війна не закінчиться. Але в Кремлі хотіли б якось виплутатися з цієї ситуації, вони втомлюються від санкцій, які вимотують і викликають глухе ремство в російській еліті», - вважає політик.

За словами Пономарьова, РФ може ігнорувати санкції – «вони не смертельні, в Росії багато внутрішніх ресурсів» - але розв'язати проблему все ж таки хотілося б.

«Тож, якщо Україна піде на якісь компроміси, які будуть прийнятні для обох сторін, питання з Донбасом вирішити можна. Москва готова йти на "заморожений конфлікт", але не зацікавлена в цьому і готова до розміну», - вважає політик.

При цьому Пономарьов уточнив, про які компроміси може йти мова на даний момент. Це російська мова, особливий статус і амністія.

Як повідомляв Главред, раніше екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов вже заявляв, що в обмін на мир на Донбасі Москва вимагатиме амністію для бойовиків і статус російської мови.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти