Які штами COVID-19 є в Україні - відповідь МОЗ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов / УНІАН

За словами очільники відомства Максима Степанова, лікарі відправлять 350 зразків біологічного матеріалу в Лондон - для перевірки на нові штами.

В Україні не зафіксовані випадки мутованого британського штаму коронавірусу COVID-19. Проте, як керівник МОЗ Максим Степанов повідомив в ефірі каналу Україна 24, в країні циркулюють кілька нових і безпечних коронавірусних штамів.

"Щоб дослідити мутації штамів, треба розкласти матеріал. Ми, на жаль, тільки створюємо відповідні лабораторії. Водночас ми відправляємо зразки до світових лабораторій. У клініку "Шаріте" в Берліні ми відправили 200 зразків. По 48 нам вже прийшла відповідь, що у нас циркулюють суто європейський італійський та іспанський штам, але мутованого британського і з пар у нас немає. Чекаємо інших результатів", - сказав чиновник.

За словами Степанова, найближчим часом українські медики відправлять ще 350 зразків біологічного матеріалу в Лондон (для перевірки на наявність нових штамів COVID-19).

"Крім того, відібрали зразки в Івано-Франківській області й віддали в Інститут мікробіології в Лондоні, вони будуть довше робити, потрібно складне дороге обладнання", ‒ підсумував він.

Читати такожВ Україні міг з'явитися новий штам COVID-19: Голубовська уточнила, хто опиниться під ударом

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Новини заразКонтакти