Як обманюють українців: у Мережі показали схему шахраїв через OLX

Шахраї за допомогою схеми отримують доступ до банківської картки власника / Фото pixabay.com

Необережні дії можуть призвести до втрати грошей на банківській картці.

Українців попередили про нову схему обману через сервіс OLX. Шахраї створюють фальшивий фішинговий сайт, за допомогою якого обдурена людина надає доступ аферистам до своєї банківської картки.

Як повідомляє Київ Оперативний у Facebook, схема виглядає наступним чином. Покупець пише продавцю про намір придбати товар через OLX-доставку. Після цього продавцю відправляють посилання, за яким він, за задумом шахраїв, повинен перейти і ввести номер своєї карти, а також актуальну інформацію про грошовий баланс. Далі фішинговий сайт просить ввести код з смс для підтвердження так званої оплати. В результаті шахраї отримують доступ до банківської картки продавця.

"Вуаля, і ви самі відкрили доступ зловмисникам до своєї картки. Будьте уважні, друзі! Не ведіться на розводи шахраїв", - підкреслюють автори спільноти.

У коментарях користувачі соціальної мережі пишуть, що вже стикалися з такою схемою.

"Така ситуація трапилася зі мною. Написали мені через телеграм, з олх. Прикріпили фото і захотіли купити товар через олх доставку. Ще й скинули посилання типу розбирися як правильно робити, а потім посилання що типу вони оплатили. В результаті чоловік вчасно зреагував, йому подзвонив представник і сказав що з його рахунку 3 спроби зняти гроші. Картку банк відразу заблокував. Головне не переходити за посиланнями.І спілкуватися тільки через олх якщо що. Слава Богу все обійшлося!!!!"- зазначила Yuliya Ukhartseva.

"Я з таким вже зіткнувся. Але коли вчитатися, що смс підтверджує переказ грошей, а не отримання - звернувся до ПриватБанку. Банк відразу сказав, що це шахраї!"- написав Роман Корчевний.

Шахраї на OLX

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти