Гучне рішення Ради розбурхало Януковича: як відреагував експрезидент-утікач

Віктор Янукович / Reuters

Віктор Янукович не зміг промовчати після того, як парламент визнав Революцію гідності одним з ключових моментів будівництва української держави.

17 лютого Верховна Рада України ухвалила постанову, згідно з якою визнала Революцію гідності (Євромайдан) одним з ключових моментів будівництва Української держави. Дане рішення "розбурхало" колишнього президента, втікача Віктора Януковича. Своє послання українцям він передав через свого адвоката Віталія Сердюка.

Сердюк опублікував у Facebook заяву Януковича. У ньому йдеться про те, що експрезидент вважає події Революції гідності "державним переворотом".

"Верховна Рада сьогодні ухвалила постанову про так звану "революцію гідності", в реальності – збройний державний переворот 2014 року. Це сумнівне рішення знову розколює українське суспільство, розділяє його на переможців і переможених", - йдеться в заяві Януковича.

Крім того Янукович традиційно звинуватив керівництво України в роботі на "іноземців", нагадав про "зруйновану економіку" і знайшов винних в анексії Криму і війні на Донбасі.

Заява Януковича / Фото Facebook Віталія Сердюка

Рада офіційно узаконила статус Майдану

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти