"Готові до жорстких кроків": Кулеба звинуватив Мінськ у "недружніх діях"

Дмитро Кулеба / УНІАН

Українсько-білоруський кордон не повинен перетворитися на місце для прогулянки спецслужб РФ, підкреслив глава МЗС.

Україна готова йти на жорсткі кроки, якщо недружні дії Білорусі триватимуть, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

В інтерв'ю журналу Країна він нагадав, що Київ викликав посла в Білорусі для консультацій.

"Я викликав посла, аби ретельно проаналізувати перспективи відносин із Білоруссю в новій реальності. Внести конкретні пропозиції керівництву держави, як далі будувати відносини з державою-сусідом у коротко- і середньостроковій перспективі. Не виключаю, що він повернеться до Мінська. Та, якщо недружні дії Білорусі продовжуватимуться і ризики зростатимуть, ми готові йти на жорсткі кроки. Навіть далі, ніж виклик посла на консультації", - сказав Кулеба.

За його словами, метою виклику посла на консультації є політично продемонструвати невдоволення України рішенням Білорусі стосовно передачі "вагнерівців" Росії і безпідставними звинуваченнями на адресу Києва у втручанні у внутрішні справи.

Кулеба зазначив, що будь-яке ослаблення суверенітету Білорусі негативно впливає на безпеку України, а українсько-білоруський кордон "не повнен перетворитися на місце для безтурботної прогулянки російських спецслужб або армії".

Читати також"Кривавий дядько": експерт пояснив, як Лукашенко обведе навколо пальця опозицію

"2014 рік навчив нас, що може бути все. Будь-яке ослаблення суверенітету Білорусі негативно впливає на безпеку України. Будь-яке зміцнення позицій Росії в Білорусі – це зростання загроз для нас. Це й економічні ризики, коли можна впливати на постачання товарів промисловості в Україну. І безпекові – використання білоруського кордону для операцій. Величезний кордон України з Білоруссю не повинен перетворитися на місце для безтурботної прогулянки російських спецслужб або армії", - додав глава МЗС.

Нагадаємо, раніше оголошений переможцем президентських виборів в Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що на обстановку в країні впливає зовнішнє втручання у внутрішні справи, в тому числі з України .

Читати такожПідступний план Лукашенка: експерт пояснив, як в Білорусі задушать протести

Як підкреслив Лукашенко, управління протестними акціями здійснюється з-за кордону.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти