Генерал назвав несподіваний напрямок удару РФ по Україні

РФ може вдарити по Україні з Білорусі / Reuters

Володимир Путін нарощує свої війська біля кордонів України поетапно, не виключив Ігор Романенко.

Президент РФ Володимир Путін може нарощувати свої війська біля кордонів України поетапно, заявив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенантом Ігор Романенко.

"Ось зараз підсохнуть дороги, і приблизно протягом тижня Кремль може приступити до першого етапу військової ескалації", - не виключив він в інтерв'ю Фактам.

Він звернув увагу на те, що російські пропагандисти, три тижні тому заслані в Донецьк, розповідали місцевому населенню про плани Путіна захопити території України в межах Луганської та Донецької областей і об'єднати їх в одну "республіку", а потім прийняти її до складу Росії.

“Не випадково в ОРДЛО почали говорити про це саме зараз. Цілком можливо, що це не тільки елемент пропаганди, а й реальні плани Кремля на найближче майбутнє", - попередив генерал.

За його даними, росіяни завели до кордонів Херсонської області 76-ту гвардійську десантно-штурмову псковську дивізію. Крім того, там зараз знаходиться десантно-штурмова бригада з Волгограда.

"Це війська атакуючого характеру. Крим цілком може стати плацдармом для наступу на Україну", - зазначив співрозмовник.

Крім того, він не виключив, що РФ на випадок бойових дій проти України може використовувати територію Білорусі.

"На території цієї країни розміщена авіаційна база РФ. Після останніх навчань росіяни залишили там свої засоби протиповітряної оборони. У Білорусі зараз є все необхідне для того, щоб вторгнутися в Україну з їх території", - додав Романенко.

Читати такожГенерал США спрогнозував здатність України відбити удар РФ

Загострення на кордоні України і РФ:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти