Генерал із США назвав умови членства України в НАТО

Росія все ще занадто сильно впливає на Україну, заявив Ходжес / Фото Reuters

Україна повинна повністю відмовитися від кремлівського впливу і кримінальних грошей, вважає Бен Ходжес.

Рано чи пізно Україна стане частиною НАТО. Однак країні належить виконати велику роботу з точки зору ліберальної демократії та прозорості державних систем і судового процесу.

Про це заявив в інтерв'ю РБК-Україна американський генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач військами США в Європі в 2014-17 роках, ветеран воєн в Іраку та Афганістані Бен Ходжес.

За його словами, Росія все ще занадто сильно впливає на Україну.

"Україна повинна вирішити, її керівництво має вирішити, чи буде воно робити все, що потрібно з точки зору західної інтеграції, що означає повну відмову від кремлівського впливу і кримінальних грошей. Я вважаю, що занадто багато людей отримують занадто багато грошей з Росії. Тож, це ускладнює завдання", - сказав американський генерал.

За його словами, повинні бути зроблені ще кілька речей:

Крім того Ходжес висловив стурбованість через кордон між Україною та Білоруссю.

"Немає жодних сумнівів в тому, що Кремль бачить прекрасні можливості в нинішніх проблемах в Мінську, і вони зроблять все можливе, щоби Лукашенко залишався при владі, поки це добре для них. Або вони замінять його тим, хто ще більш готовий до співпраці. І тепер я боюся, що це призведе до появи російських військ у Білорусі, що загрожує Україні, а також Польщі, Литві, Латвії», - вважає американський генерал.

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти