Експерти розкрили ключові напрямки вторгнення РФ в Україну

Військових РФ перекидають на кордон України / УНІАН

Втрати РФ під час висадки на Азовському узбережжі будуть величезні, каже Михайло Жирохов.

Херсонська область з переважаючим в ландшафті степом, є ідеальним місцем для роботи української артилерії, заявив військовий експерт Михайло Жирохов.

"Тобто наша артилерія, підтягнута на другий-третій рубежі, у всіх цих умовах здатна завдати досить значних втрат (російському агресору. - ред.)", - підкреслив він у коментарі Крим.Реалії, коментуючи підготовку Росією вторгнення в Україну.

"Втрати, особливо під час висадки на Азовському узбережжі, будуть величезні. Звичайно, в Росії ніхто ніколи не звертав уваги на втрати, головне, виконати завдання – «ми за ціною не постоїмо», ‒ вважає Жирохов.

У той же час він уточнив, що в Крим окупанти перекидають 152-міліметрові самохідні артилерійські установки Мста-С: “Вони можуть бути на озброєнні в Росії у кого завгодно, тому що в Росії вони поставляються як артилерійським бригадам, так і танковим взводом. Тому, судячи з тієї інформації, яка є з Криму, швидше за все, це мотострілецька бригада. Одна з мотострілецьких бригад перекинута в Крим"»

Для посилення сухопутного угруповання в Крим вже перекинули десантників з Пскова і Московської області, їх помічали на півострові. За новими даними дослідників CIT, до Криму направляються додаткові мотострілкові та артилерійські підрозділи з Кавказу.

До берегів Криму прямують 15 десантних катерів Каспійської флотилії, повідомило Міноборони Росії. Катери вийшли з Махачкали, понад 100 кілометрів подолали по Волго-Донському каналу, далі зупинилися на рейді в Ростові-на-Дону.

«Ми думаємо, що, швидше за все, ці катери Серна залишаться в Азовському морі, і, до речі, вони ідеальні для дій в Азовському морі, тому що у них невелика осаду ‒ не більше метра. І вони можуть бути використані для висадки десантних сил», ‒ додав експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко.

Читати також"Скажений пес біля воріт": Аваков розповів, як відбити вторгнення РФ

Загострення на кордоні України і РФ:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти