Експерт пояснив, як Путін тиснутиме на Зеленського через Меркель

Ангела Меркель 22 серпня приїде в Україну / УНІАН

Києву потрібно буде розуміти, що Ангела Меркель виконує волю росіян. Відповідно, вона приїде з пропозиціями, які будуть схожі на ультиматуми.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель перед візитом до Києва проведе зустріч з господарем Кремля Володимиром Путіним. Політичний та економічний експерт Тарас Загородній вважає, що її пропозиції президенту Володимиру Зеленському будуть схожі на ультиматуми.

"Візит Ангели Меркель в Україну - це, по суті, узгодження позицій в інтересах Росії та Німеччини. Після абсолютно нахабного візиту в Росію перед візитом в Україну, владі потрібно буде розуміти, що вона виконує волю росіян.

Відповідно, Меркель приїде з пропозиціями, які будуть схожі на ультиматуми», - сказав Загородній Главреду.

Експерт припустив, що Україні пообіцяють «якийсь теоретичний мінімальний транзит газу через Україну, але без якихось гарантій та в обмін на формулу Штайнмаєра в російській інтерпретації».

«Не виключено, що також буде порушуватися питання води в Крим та інші речі, які передусім цікавлять Російську Федерацію", - додав Загородній.

Експерт вважає, що до майбутнього візиту канцлера Німеччини потрібно поставитися спокійно.

"Нагодувати смачним обідом або вечерею, випити чаю і помахати ручкою. Адже росіяни дуже поспішають, поки Меркель при владі. Конфігурація влади в Німеччині напевно зміниться вже у вересні й, відповідно, через Меркель вони тиснуть на Україну", - резюмував Загородній.

Візит Ангели Меркель в Україну

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти