Екологія під загрозою: окупанти Криму по-варварськи бурять свердловини

Окупанти хочуть почати буріння свердловин / УНІАН

До кінця року в планах пробурити 30 свердловин.

Окупанти Криму мають намір вирішити гостру проблему водопостачання півострова за рахунок буріння свердловин.

Як пише Крим.Реалії, відповідні дії запросто зможуть призвести до посилення проблеми засолення ґрунтів, що суттєво загострилася з приходом на півострів росіян.

У квітні 2021 року окупанти планують запустити водопровід від Бештерек-Зуйського водозабору до Сімферополя. Щоб наповнити водосховище, бурильники "Кримгеології" пробурили три свердловини, до весни наступного року планується пробурити ще п'ять.

«Ми зараз активно будуємо водовід від Бештерек-Зуйського водозабору до Сімферополя. Плануємо робочий пуск води 18 квітня наступного року. Протяжність цього водоводу 21 кілометр, діаметр – 500 мм, у дві нитки. Також в цей об'єкт входить помпова станція і облаштування самого водозабору», - заявив «міністр будівництва і архітектури Криму» Михайло Храмов.

Читати такожАвстрійських архітекторів "нагородили" кримінальною справою за будівництво в Криму

До кінця року окупанти планують пробурити на півострові 30 свердловин – такі плани озвучив призначений Кремлем «куратор Криму» Марат Хуснуллін. Проведення робіт доручено Росгеології, планується, що 22 свердловини відразу почнуть подавати воду в систему.

Посушливі літо і осінь в анексованому Криму призвели до того, що річки, озера і водосховища півострова практично не наповнилися водою. За прогнозом Росгідромету, в четвертому кварталі 2020 року водність річок на півострові буде варіюватися від 10 до 60% від норми.

Повернення Криму до складу України - що було раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти