Ефективність "Великого будівництва" доведена запуском аналогічної програми в США - експерт

Політичні сили в Україні повинні об'єднатися і підтримати план президента Володимира Зеленського щодо масштабної модернізації інфраструктури.

План президента США Джо Байдена The American Jobs Plan по залученню великих інвестицій в інфраструктуру знайшов підтримку в американському суспільстві. Таке ж об'єднання має відбутися і в Україні навколо програми президента «Велике будівництво», вважає політичний експерт Кирило Сазонов.

«Представники нової адміністрації сподіваються об'єднати всі політичні сили в країні, відзначаючи, що ініціатива президента Джо Байдена - це єдиний шанс захистити майбутнє. Це - 19 мільйонів високооплачуваних робочих місць. Це - розвиток економіки. І це допоможе впоратися з коронавірусом. Суспільство також підтримує ці інфраструктурні ініціативи», - написав він.

Політичні сили в Україні також повинні об'єднатися і підтримати план президента Володимира Зеленського. «Тому що це єдиний реальний вихід з важкої ситуації, в якій країна опинилася через коронакризу. Це дійсно - підтримка економіки, яка вже дає додатковий приріст в 2,2% ВВП. Це дійсно - створення робочих місць, яких завдяки «Великому будівництву» вже з'явилося понад 200 тисяч», - зазначив Сазонов.

Той факт, що аналогічні процеси з глобального відновлення інфраструктури запускають у себе американці, свідчить про ефективність аналогічних «Великому будівництву» проєктів, підкреслив експерт.

«Тому зараз точно не час для політичних інтриг і безпідставної критики «Великого будівництва» за політичними мотивами. Ми повинні об'єднуватися, як зараз об'єднуються навколо The American Jobs Plan від Байдена політичні еліти США і прості громадяни. І разом долати виклики, перед якими опинилася наша країна», - зауважив Сазонов.

Як відомо, у планах президентської програми в Україні на 2021 рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд, а також 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів. Також буде повністю оновлено 202 приймальних відділення у лікарнях, і для них закуплено 4656 одиниць медичного обладнання на суму понад 6 млрд гривень. У 2021 році «Велике будівництво» Володимира Зеленського розширюється на кілька додаткових напрямків: "Велика реставрація" 150 об'єктів культурної спадщини упродовж наступних трьох років, доступна іпотека, розбудова мережі швидкісних потягів та розбудова 16 регіональних аеропортів.

Новини заразКонтакти