"Було страшно": град розміром з куряче яйце наробив біди під Києвом

"Було страшно": град розміром з куряче яйце наробив біди під Києвом

Крижані "камені" знищували все навколо.

Град под Киевом Соцсети
Град под Киевом Соцсети
Град под Киевом Соцсети
Град под Киевом Соцсети
Град под Киевом Соцсети
Град под Киевом Соцсети

Під Києвом випав величезний град завбільшки з куряче яйце, і після подібного "подарунка з небес" залила сильна злива. Такі градини засипали прибудинкові ділянки в Білогородці Київської області.

Крижані "камені" 26 червня показала Тетяна Каменська у своєму Facebook.

Співробітник Національної академії статистики, обліку та аудиту також зізналася, що коли такий град почав рясно падати з неба, їй стало дійсно страшно.

"За свої 55+ мені ще не доводилося бачити таку стихію. Спочатку з неба впала градина! Ми її навіть встигли розглянути. Як ніби заморожена в спеціальній формі, ідеальний, симетричний, квітковий малюнок з хрестом посередині. А потім їх посипалося стільки!!!",- пише жінка.

Також вона опублікувала фото і відео зі свого двору біля будинку, який засипав град.

Жінка додала, що були побоювання про те, що град зможе пробити перекриття на терасі, а після нього ще й пішла злива, і тепер "море крижаної води у дворі".

У мережі в коментарях люди вражаються такому величезному граду, і відзначають, що якщо потрапити під падаючі крижини з неба подібного розміру, то це може закінчитися досить плачевно.

Крім того, в соцмережах публікують і наслідки граду. Розбиті машини, і навіть урожай знищений, кажуть жителі Київської області.

Читати такожУкраїну накриє рекордна за 30 років спека: синоптики попередили про небезпеку

"О боже, Він же може і вбити...", "Звичайно у природи немає поганої погоди, але я б вважав за краще такий уникнути. Дуже сподіваюся, що шкода мінімальна. Це не град, а ГРАД", - пишуть в мережі.

Негода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти