«Велике будівництво» Зеленського відправило у минуле ямкові ремонти на трасах - Тимошенко

Кирило Тимошенко

Єдині правила «Укравтодору», застосовані у "Великому будівництві" президента Зеленського, нарешті дозволили відійти від практики ямкових ремонтів.

Найбільшою зміною, що вплинула на реалізацію усієї програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», стало оновлення команди «Укравтодору», яке відбулося в минулому році. Про це в інтерв'ю журналу MINTRANS розповів заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

«Оновлено понад 70% керівного складу в регіонах. На посади прийшли менеджери проєктів, які знають, як налагоджувати процеси, а не імітувати діяльність. У результаті Укравтодор торік уперше досяг позначки виконання річного плану на 100%», - сказав заступник голови ОП.

Він також розповів, що нова команда, задіяна у «Великому будівництві», сформувала єдині правила гри на ринку. У 2020 році дорожній ринок отримав нову Методологію закупівель, яка впровадила стандарти, прийняті в міжнародних фінансових організаціях. Крім ціни, береться до уваги надійність підрядника, його досвід і фінансові можливості.

«Зараз ми бачимо, що практика включення до тендерних умов конкретних вимог під конкретних підрядників (наприклад, конкретної марки техніки) відходить у минуле», - зазначив Тимошенко.

Єдині правила «Укравтодору», застосовані у "Великому будівництві" президента Зеленського, нарешті дозволили відійти від практики ямкових ремонтів.

«Усі ж пам'ятають марсіанські пейзажі на дорогах, коли одна й та сама траса має вигляд клаптикової ковдри. Це тому, що її "різали" на шматочки, віддавали різним підрядникам, заплющуючи очі на реальні технічні можливості компаній. Так, це йде в минуле. "Велике будівництво" націлене на те, щоб траси ремонтувалися за маршрутним принципом - один раз, надовго і надійними виконавцями», - додав заступник голови ОП.

Раніше Кирило Тимошенко вже повідомляв, що в 2021 році в Україні в ході президентської програми «Велике будівництво» силами «Укравтодору» і місцевих адміністрацій планується оновити і побудувати 6500 км доріг.

Новини заразКонтакти