Бойовики "ДНР" знову перенесли обстріл ЗСУ під Горлівкою і висунули ультиматум

Російський бойовик на Донбасі / Reuters

У терористичній "ДНР" зажадали скликати позачергову зустріч Контактної групи.

У терористичній "ДНР" заявили про перенесення анонсованого раніше обстрілу українських позицій біля селища Шуми під Горлівкою.

Разом з тим бойовики заявили про необхідність провести засідання Тристоронньої контактної групи в середу, 9 вересня, повідомляє Telegram-ресурс донецьких терористів.

"9 вересня, о 12:00 ми пропонуємо скликати позачергову зустріч Контактної групи з метою прийняття рішення з питання проведення спільної інспекції представників «Донецької народної республіки», а також представників України в СЦКК за сприяння представників ОБСЄ щодо фіксації усунення допущених порушень з просування позицій збройних формувань України поблизу населеного пункту Шуми. Лист з відповідним закликом вже було направлено нами на адресу ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Бойовики стверджують, що мають матеріали про нібито проведення українською стороною після 22 липня 2020 року робіт зі створення нових траншей в районі населеного пункту шуми.

Читати також"Пушилін, с*ка, совість є?": бійці ЗСУ потролили ватажка "ДНР"

Раніше ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив про удар терористів по позиціях України. Артилерійський удар повинен був бути нанесений в понеділок вранці, 7 вересня.

Пізніше в "ДНР" заявили про перенесення дати анонсованого раніше обстрілу позицій ЗСУ під Горлівкою. Нова дата була призначена на 10.00 9 вересня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про те, що Україна ініціювала термінове засідання Тристоронньої контактної групи у зв'язку з погрозами ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна завдали удару по українських бійцях.

Пізніше представники ОБСЄ провели повітряне спостереження в районі населеного пункту Шуми і не виявила жодних змін в існуючих позиціях. Місія спростувала заяви Пушиліна, а українська сторона не має наміру відступати від домовленостей.

Як відомо, з півночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.

Читати такожПогроза Пушиліна атакувати ЗСУ: стало відомо про реакцію Зеленського

Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти