Бізнес на дітях: депутат М'ялик продає садочки разом із дітьми за мільйони гривень - СМИ

Бізнес на дітях: депутат М'ялик продає садочки разом із дітьми за мільйони гривень - СМИ

Народний депутат Віктор М'ялик, який володіє понад 150 квартирами під Києвом заробляє на продажі дитячих садочків разом із дітьми, йдеться в розслідуванні програми «Бігус.Інфо».

Так, у 2023 році Борщагівська сільська рада придбала дошкільний заклад – “Левенятко”, що знаходиться на території житлового комплексу “Львівський затишок”. Зроблено це було нібито з намірів розв'язання проблеми із чергами діток до садочків.

Водночас заклад до продажу вже працював як приватний, і тому його продали буквально разом із дітьми за понад 98 млн грн. Тож на проблему з чергами ця покупка аж ніяк не вплинула, наголошують журналісти.

Заклад громаді продав нардеп від “За майбутнє” Віктор М’ялик, відомий скандалами через підозру в ухиленні від сплати податків за продаж нерухомості у цьому ж ЖК. А також тим, що має понад 150 квартир у власності.

Тож, сільрада заплатила депутату М'ялику майже 100 мільйонів гривень, чим хіба що значно поправила його особисте матеріальне становище. Та жодним чином не покращила доступність дошкільної освіти для мешканців громади.

Сам М'ялик при цьому скрізь публічно називає себе нібито меценатом та декларує допомогу дітям.

Нагадаємо, що у Віктора Мʼялика під час війни - за минулий рік - з’явилося нових ще 14 ділянок землі. Всі вони оформлені на дружину і матір.

За даними з його декларації за перший рік повномасштабного вторгнення М'ялик заробив близько 14,5 млн грн. А кешем він тримає 85,7 млн грн та $780 000.

Новини заразКонтакти