Безбар’єрність від Auchan Україна: “85 співробітників з порушенням слуху працюють в компанії”

Щороку, в останню неділю вересня, відзначається Всесвітній день нечуючих людей, який в цьому році припадає на 29 вересня. Дана подія, покликана привернути увагу та підвищити обізнаність щодо проблем та прав людей з порушенням слуху. Auchan Україна на ринку праці є відповідальний та інклюзивний роботодавець. Компанія інвестує в медичне страхування для кожного співробітника, докладає великих зусиль для створення комфортних умов роботи та професійного розвитку, зокрема й для людей з порушенням слуху.

Понад 16 років, з часу відкриття першого гіпермаркету на Почайній у 2008 році, Auchan активно працевлаштовує людей з інвалідністю, у тому числі з порушенням слуху. Перші вісім співробітників з порушеннями слуху почали працювати в компанії у рік відкриття, і багато з них працюють до сьогодні.

“Безбар’єрність – це норма, яка існувала ще до того, як інклюзивність стала 'must-have' для корпоративної культури. Ми завжди працевлаштовували людей незалежно від стану їх здоров’я, і я пишаюсь, що ця практика є частиною нашої ДНК. Компанія постійно вдосконалює свої внутрішні процеси, щоб підтримувати комфортні умови для всіх співробітників, незалежно від їхніх індивідуальних потреб. Для цього діють спеціальні комітети, проводяться регулярні зустрічі з керівництвом, а для працівників з інвалідністю розробляються індивідуальні програми адаптації", — зазначила провідна фахівчиня напрямку КСВ Auchan Україна Злата Костюк.

Для людей з порушенням слуху Auchan Україна співпрацює з компанією BeWarned, яка розробила додатки для покращення комунікації. Додаток "Перекладач ЖМ" значно полегшив повсякденну взаємодію між колегами та клієнтами, а "ConnectPRO" спростив проведення зібрань та тренінгів. Сьогодні компанія оплачує користування цими додатками для близько 85 співробітників з порушенням слуху, що не лише покращує робочі процеси, але й сприяє їхньому професійному розвитку.

В компанії є ряд надихаючих історій про співробітників. Наприклад, це професійний шлях Юлії Стексової, співробітниці магазину Auchan Либідська, яка приєдналася до команди в 2014 році. Почавши свою кар’єру як господиня каси, вона поступово зростала у компанії. У 2022 році Юлія перейшла на посаду завідувача кас, а вже у 2024 році стала менеджером сектору кас, очоливши велику команду.

​Демченко Тетяна, що теж працює з 2014 року поділилась власним прикладом, що може стати у нагоді тим, хто шукає працевлаштування – "Моя мета — не лише якісно виконувати свою роботу, але й досягати спільних цілей разом з командою. Надавати підтримку колегам по касі та з інших відділів, адже немає обмежень для тих, хто прагне розвитку. Ціную Auchan Україна за можливість рости як професіонал і лідер, адже тут гарні перспективи розвитку, гідні умови праці та найкращий колектив".

На сьогодні компанія працевлаштовує людей з різними формами інвалідності, продовжує працювати над проєктами підтриманого працевлаштування та продовжує вивчення інших практик безбар’єрності для покращення умов роботи для всіх своїх співробітників.

Новини заразКонтакти