Bellingcat зайнялася провалом української операції із захоплення "вагнерівців" - Бутусов

Юрій Бутусов / УНІАН

За даними Юрія Бутусова, до Києва прибуде особисто керівник Bellingcat Христо Грозєв, який розслідував справу про отруєння Олексія Навального.

Відомий журналіст і керівник проєкту Цензор Юрій Бутусов повідомив, що авторитетна група міжнародних розслідувачів Bellingcat знімає документальний фільм про провал спецоперації української розвідки у справі про захоплення російських найманців ПВК Вагнера.

Інформацію журналіст опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Про ганебну зраду дізнається весь світ. Але ж я відразу попереджав - будуть наслідки, не вдасться замовкнути такий удар по національній безпеці", - написав журналіст.

Бутусов зазначив, що лідер Bellingcat Христо Грозєв, який розслідував справу про отруєння Олексія Навального, зараз зайнятий роботою над документальним фільмом про провал спецоперації ГУР Міноборони із захоплення 28 російських терористів - "вагнерівців".

У Києві вже відпрацювали журналісти-розслідувачі та знімальна група Bellingcat. Грозев також найближчим часом відвідає Київ.

"Можете не сумніватися, що Bellingcat забезпечить провалу спецоперації максимальний міжнародний резонанс, який побачать у всіх світових столицях. Причина такого резонансу - участь спецслужб країн НАТО, в тому числі США, в операції із захоплення російських терористів, частина яких воювала і на Донбасі, і в Сирії. Провал спецоперації глибоко підірвав довіру до українських спецслужб з боку спецслужб НАТО", - написав Бутусов і уточнив, що в операції також брали участь співробітники спецслужб США і Туреччини.

Читати також"В Україні чекає болісна смерть": "вагнерівці" назвали мету приїзду в Білорусь

Скандал з вагнерівцями в Україні - про що говорилося раніше:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти