Арестович озвучив головний урок Нагірного Карабаху для України

Арестович назвав головний урок Карабаху для України / УНІАН

Аналітик вважає, що головна помилка України - часта зміна курсу.

Військовий конфлікт у Нагірному Карабасі може стати повчальним для України, оскільки стратегія Азербайджану в цій війні є вельми повчальною і результативною.

"Він один урок, але дуже важливий. Чому Азербайджан зміг це зробити? Незважаючи на внутрішні проблеми, економічні, політичні, керівництво Азербайджану змогло зосередитися і визначити головну мету на десятиліття. Забезпечити, незважаючи на зміни в світі, в самому Азербайджані спадкоємність політики, зосередити всі зусилля на поверненні Карабаху", - сказав в інтерв'ю ТСН представник української делегації в Мінську Олексій Арестович.

За словами експерта, Україна кожні п'ять років після наступних виборів змінює зовнішньо - і внутрішньополітичний курс. Він переконаний, що це помилка, яка чревата серйозними наслідками.

Читати такожАрестович назвав умову, за якої Україна дасть згоду на "формулу Штайнмаєра""Немає постійної політики. Ми, як суспільство, повинні навчитися в Карабаху, що політики можуть змінюватися, іноді дуже істотно змінюватися погляди на зовнішню і внутрішню політику. Але має бути ядро національних інтересів, яке прописане і недоторканне з точки зору політичних партій. До того ж це має бути інституціоналізовано в ЗСУ, спецслужбах, незалежних аналітичних центрах ... Таким прикладом зараз є просування в ЄС і НАТО", - зазначив спікер.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти